Vragen? bel:038-333 66 19
Search
Categories
All categories

MINDER DAN 10 STUKS BESTELLEN?

Hoe moet ik mijn bestanden aanleveren?

Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te garanderen, uw bestelling snel te kunnen leveren én de kosten laag te houden, is het belangrijk dat de bestanden in het juiste bestandsformaat worden aangeleverd. Lever uw ontwerp aan via de offerte tool, na plaatsing in het winkelmandje of door te mailen naar bestanden@shirts-bedrukken.nl

 

Voordat we tot bedrukking overgaan, controleren we uw ontwerp op diverse punten. Mochten we problemen ontdekken, dan brengen we u op de hoogte. Uiteraard ontvangt u altijd van ons een digitale proefdruk, pas wanneer u hier 100% tevreden over bent gaan wij u T-shirts, truien of overige kledingstukken bedrukken of borduren.

 

Hieronder vindt u uitleg hoe wij de bestanden het liefst ontvangen. 


Wij ontvangen de bestanden het liefst in de volgende bestandsformaten:  

Als EPS , PDF of AI bestand.

  

 

 

Ook is het mogelijk om de volgende bestandsformaten aan te leveren, JPG, PSD, DOC, PNG, TIFF let wel op hier kunnen extra kosten voor worden berekend.


    

 

 

Houd er rekening mee dat we extra kosten in rekening kunnen brengen voor bestanden in JPG, PSD, DOC, PNG, TIFF of GIF. Dat geldt ook voor het aanleveren in andere extensies dan de hierboven benoemde. Wilt u een foto op een kledingstuk bedrukken? Zorg er dan voor dat de foto zo groot mogelijk wordt aangeleverd (300 DPI). Het gebruik van Excel of Powerpoint raden we sterk af, omdat deze programma’s niet geschikt zijn voor drukwerk.

 

Voorkom extra kosten of vertraging

Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te garanderen, uw bestelling snel te kunnen leveren ontvangen wij daarom het liefst een EPS, AI of PDF bestand. Is het logo profesioneel ontworpen? Dan is hier bijna altijd een EPS bestandsformaat van. Vaak met een simpel belletje of e-mail naar uw ontwerper, drukker of websitebouwer kunt u een bestand in EPS, AI of PDF ontvangen, zo voorkomt u vertraging en onnodige extra kosten.  Natuurlijk zullen wij er wel alles aan doen om uw gewenste levertijd te halen.

 

Mocht u echt geen .eps , .ai of pdf kunnen aanleveren is dat natuurlijk ook geen probleem. De specialisten van shirts-bedrukken.nl helpen u graag! Wel kunnen er extra kosten worden berekend of kan er vertraging van uw levering ontstaan. Twijfelt u over de kwaliteit van uw bestand twijfel dan niet en neem gerust contat met ons op!

 

Aandachtspunten bij EPS bestanden

Wanneer u een EPS bestand aanleverd zorg er dan altijd even voor dat uw lettertypes omgezet zijn in lettercontouren. Ook zouden wij graag indien mogelijk een PMS kleur ontvangen. 

 

 

Vector vs Pixel

Het verschil tussen vector en pixel is simpel kort gezegd is een vector bestand opgebouwd uit lijnen en een pixel bestand uit pixels. Het verschil is dan ook dat je vector bestanden zo groot kan maken als je zelf wil zonder dat er kwaliteitsverlies ontstaat. Bij een pixel bestand is het bestand opgebouwd uit pixels en heft elke pixel zijn eigen kleur, bij het vergroten van het bestand zal er wel kwaliteitsverlies ontstaan. 

Bestandstypes opgebouwd uit vectorlijnen; .EPS,  .AI, en vaak ook .PDF
Bestandstypes opgebouwd uit pixels; .JPG, .PNG, .GIF, TIFF. RAW

 

 

 

EPS bestand maken van JPG bestand?

Laat u een logo ontwerpen door een professioneel bedrijf, dan zal het bedrijf hiervan altijd een EPS bestand maken met behulp van een grafisch programma. Overigens kan een JPG bestand wel worden omgezet naar een EPS bestand, maar simpelweg de bestandsnaam veranderen is niet afdoende. Er zijn verschilde websites waar u heel gemakkelijk een EPS bestand kan maken van een JPG bestand. De kwaliteit van uw EPS bestand is wel afhankelijk van de kwaliteit van uw JPG bestand.

 
Gelukkig weten de professionals van Shirts-bedrukken.nl ook alles over het omzetten van JPG naar eps bestand en kunnen wij ervoor zorgen dat uw logo, afbeelding of tekst altijd goed op het textiel wordt gedrukt. Neem vooral contact op met ons wanneer u hier vragen over heeft! 

 

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!