Vragen? bel:038-333 66 19
Search
Categories
All categories

MINDER DAN 10 STUKS BESTELLEN?

Transferdruk: Het hele proces van begin tot eind

Bij transferdruk wordt er een op een transfer geprinte afbeelding met een hittepers op de kleding overgezet. Transferdruk is geschikt voor opdrukken met veel verschillende kleuren. Ten opzichte van zeefdruk is transferdruk beter geschikt voor kleine oplagen omdat de voorbereidende werkzaamheden minder zijn. Transferdruk leent zich ook uitstekend voor oplages waarbij ieder kledingstuk een andere opdruk krijgt, bijvoorbeeld bij sportshirts met per shirt een individuele naam en rugnummer.


Bekijk onze transferdruk video: Transferdruk op T-shirts bij shirts-bedrukken.nl

Met de onderstaande transferdruk video wordt het u in 75 senconden duidelijk hoe het transferdruk proces in zijn werk gaat.

 

Transferdruk gebruiken wij o.a. voor:

 

 

Wat is transferdruk?

Transferdruk in onze textieldrukkerij

Transfer pellen 

In onze studio wordt de afbeelding klaar gemaakt om geprint te worden. Voordat de afbeelding geprint wordt moeten de lijnen waar de printer de transfers los snijdt ingesteld worden.

Transferfolie bestaat uit twee lagen. De bovenste laag is de transferlaag waarop geprint wordt. De tweede laag houdt de bovenste laag op zijn plek.
De afbeelding wordt op het juiste formaat uitgeprint op de transferfolie. De printer snijdt de folie alleen in de bovenste laag. De reststukken worden van de folie afgepeld.

Omdat de geprinte zijde naar boven moet wijzen wanneer deze op de kleding zit worden de transfers overgebracht op applicatietape. De onderlaag van de transferfolie wordt verwijderd. De transfers zijn nu klaar om op de kleding geperst te worden.

De te bedrukken kleding wordt op het pallet geplaatst. De transfer wordt nauwkeurig op de kleding gepositioneerd. Om het kledingstuk te beschermen tegen de hitte van de hittepers wordt een speciaal hittepapier tussen de pers en het kledingstuk met de transfer geplaatst. De hittepers wordt meerdere malen een korte periode op de kleding met de transfers gedrukt.

Na de eerste keer zit de transfer al vast aan de kleding en kan de applicatietape voorzichtig verwijderd worden.
De tweede keer persen zorgt ervoor dat de transfer en het kledingstuk echt aan elkaar blijven.

 

 

Shirts-bedrukken.nl helpt u graag met uw transfer bedrukking

 

Bent u nieuwsgierig geworden wat we voor u of uw bedrijf kunnen betekenen? Laat u vrijblijvend adviseren door onze medewerkers of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

 

 

Bekijk ook onze andere druktechnieken: zeefdruk | digitaal printen op textiel | borduren