Vragen? bel:038-333 66 19
Search
Categories
All categories

MINDER DAN 10 STUKS BESTELLEN?

Hoe worden jassen bedrukt?

Jassen bedrukken kan op verschillende manieren. Bij Shirts-bedrukken.nl zijn er drie verschillende technieken waar we gebruik van maken. Afhankelijk van het te bedrukken artikel in combinatie met uw wensen, heeft u de keuze uit:

Al deze technieken hebben unieke eigenschappen. De keuze voor een bepaalde techniek heeft te maken met bijvoorbeeld de oplage, de gedetailleerdheid van het ontwerp, het soort ontwerp en de uitstraling van uw wensen. Per druktechniek zullen we uitleg geven over hoe het proces in z’n werk gaat. U krijgt ook een beter beeld van welke methode geschikt is voor uw te bedrukken jassen.

 

Zeefdruk is ideaal voor grote oplages

De meest gebruikte druktechniek is zeefdruk. Deze van oorsprong in Japan ontwikkelde zeefdruktechniek werd voor het eerst geïntroduceerd in de 17e eeuw. Reden voor het bedenken van deze techniek had te maken met de Japanse keizer die in die tijd als één van de weinige personen prachtige geborduurde kleding droeg. Alleen de hoog in aanzien zijnde personen mochten borduursels aanbrengen op hun kleding. Om het bedrukken van kleding in een andere vorm ook voor de gewone mens mogelijk te maken is de zeefdruktechniek bedacht. Zeefdruk is ideaal wanneer u een groot aantal jassen in één keer wilt laten bedrukken. Hoe groter de aantallen, hoe voordeliger. Zeefdruk is dus relatief duur wanneer u hiervan gebruik wilt maken voor het bedrukken van een enkele jas. Dat komt onder andere doordat de voorbereiding veel tijd kost. Voor een zeefdruk hebben we een zeefdrukraam nodig die bestaat uit gaas en minstens één film. Via de computer zal er voor iedere kleur een aparte film worden gemaakt. Wilt u jassen bedrukken in Full Colour? Dan zullen er tenminste 5 verschillende films moeten worden gemaakt. De film bevat lagen waar licht doorheen kan en lagen waar juist geen licht doorheen kan komen. De films worden vervolgens één voor één aangebracht op de jas met behulp van Uv-licht, waarbij rekening gehouden moet worden met een bepaalde droogtijd na iedere aangebrachte kleur.

 

Transferdruk is erg geschikt voor bedrukken van Full-Color opdrukken

Transferdruk is de op één na meest gebruikte druktechniek. Het wordt met name gebruikt voor het bedrukken van jassen met foto’s of een full-color ontwerp. Voor transferdruk hebben we een pers en transferpapier nodig. Het transferpapier bevat de opdruk zoals die op de jas moet worden aangebracht. Door gebruik te maken van hitte en druk wordt de inkt vanaf het transferpapier op de jas aangebracht. Een relatief simpele drukmethode dus, maar tijdrovend als het om grote aantallen gaat. In dat geval is transferdruk juist weer duurder.

 

Borduren geeft een chique uitstraling

Borduren heeft nog altijd de meest luxe uitstraling van alle druktechnieken. De kwaliteit is van een hoog niveau en de bedrukte jassen kunnen probleemloos keer op keer in de wasmachine. Borduren doen we gelukkig niet handmatig. Hiervoor hebben we speciale borduurmachines die binnen no-time een mooi borduursel aan kunnen brengen op de jassen. In dezelfde tijd kunnen meerdere jassen tegelijkertijd worden bedrukt op deze wijze. Er gelden wel bepaalde voorwaarden aan het kunnen borduren van een jas. Zo moet het ontwerp niet groter zijn dan 25 x 25 cm.

Valt uw ontwerp buiten deze maten? Dan kan er in overleg geprobeerd worden om het ontwerp te aan te passen. Er zal een speciale borduurkaart worden gemaakt voor het ontwerp, zodat de borduurmachine het kan lezen. Helaas is het borduren minder geschikt voor enorm gedetailleerde logo’s en teksten. Voor het bedrukken van foto’s op jassen raden we deze techniek ook niet aan.