Vragen? bel:038-333 66 19
Search
Categories
All categories

MINDER DAN 10 STUKS BESTELLEN?

Jassen borduren, hoe werkt het?

Voor het bedrukken van jassen wordt er vaak gebruik gemaakt van borduren. Precies zoals het al eeuwenlang het geval is, wordt borduren gezien als de meest chique manier van het bedrukken van jassen. Ook bij Shirts-bedrukken.nl kunt u kiezen voor deze manier om jassen te bedrukken. Voor het borduren maken we gebruik van garen. Uiteraard zijn de garen van de beste kwaliteit, zodat er een duurzame bedrukking ontstaat. Het betekent dat het aangebrachte borduursel er jarenlang als nieuw uit zal zien.

 

Borduren start met een ontwerp

Voordat er geborduurd kan worden, moet er eerst een ontwerp zijn. Deze kunt u zelf aan ons aanleveren volgens specifieke voorschriften. Het ontwerp moet eerst nog langs de ontwerpstudio. Daar wordt het tot een bestand gemaakt die de borduurmachine kan lezen. Dit heet een borduurkaart. Belangrijk is dat de afmeting gelijk of minder is dan 38 x 30 cm. Eventueel kan in overleg uw ontwerp dat buiten deze maten valt worden aangepast.

 

Borduren doen we met onze eigen moderne borduurmachine

Shirts-bedrukken.nl maakt gebruik van onze borduurmachine die voorzien is van 12 koppen. Zo kunnen we gelijktijdig meerdere jassen in één keer borduren. Alle jassen zijn op deze manier tegelijkertijd klaar. Iedere jas wordt goed gespannen onder de borduurmachine. Dat is nodig om een vlakke ondergrond te creëren.

 

Hoe werkt de borduurmachine?

Afhankelijk van de kleuren die gebruikt moeten worden, worden er de benodigde garen bij gezocht. We hebben een zeer groot assortiment met uiteenlopende kleuren, waar beslist de kleuren van uw keuze bij zullen zitten. Deze worden geplaatst op de machine en gekoppeld aan een naald die weer in contact staat met de jas. De naald beweegt in een zeer snel tempo op en neer. De plaat waarop de jas ligt wordt in beweging gezet om de naald precies te kunnen plaatsen. Het borduren zelf kost niet heel veel tijd. Is het proces klaar? Dan is de geborduurde jas gelijk klaar voor gebruik.

 

Wanneer is borduren de juiste keuze?

Het kan zijn dat u een voorkeur heeft voor borduren, maar de tekst en/of afbeelding het niet toelaat om te borduren. Dat kan voorkomen wanneer het ontwerp erg gedetailleerd is. We zullen altijd met u vooraf kijken of borduren in uw geval voor het beste resultaat zorgt. De voorbereiding voorafgaand aan het borduren is een tijdrovend klusje. Juist daarom is deze techniek vooral geschikt voor wie een grotere hoeveelheid jassen in één keer wil bedrukken.

 

Wilt u weten of borduren ook in uw geval de beste keuze is? Shirts-bedrukken.nl voorziet u graag van advies.