Vragen? bel:038-333 66 19
Search
Categories
All categories

Wat zijn PMS kleuren?

Bij Shirts-bedrukken.nl wordt textiel gezeefdrukt met behulp van PMS kleuren. PMS kleuren ook wel bekend als Pantone kleuren, zijn kleuren die er waar dan ook ter wereld hetzelfde uit zullen zien. Dankzij PMS kunnen allerlei partijen wereldwijd aan de hand van een kleurcoderingen opzoeken welke kleur bedoeld wordt; PMS is een universeel kleursysteem met gemengde standaardkleuren. Dankzij de PMS-waarden weten onze drukkers precies met welke kleuren er gedrukt dient te worden. 

 

PMS is de afkorting van Pantone Matching System, waarbij Pantone het bedrijf aanduidt die deze techniek heeft ontwikkeld. PMS kleuren worden vastgesteld aan de hand van de Pantone kleurenwaaier. Hierop zijn meer dan 1000 verschillende kleuren afgebeeld. In tegenstelling tot Full Colour kan er ook met bijzondere kleuren zoals goud, zilver en neonkleuren worden gewerkt. De waaier is over de hele wereld in gebruik door vrijwel alle drukkerijen. Alle mogelijke kleuren zijn op deze waaier genummerd, wat het extra makkelijk maakt. 

 

 

Bij shirts-bedrukken.nl wordt veelal gedrukt met de standaard pantone kleuren

Vaak kiezen onze klanten voor één van de onderstaande PMS kleuren. Met deze standaardkleuren bedrukken we veel textiel in onze drukkerij.  Onderstaand vindt u de kleuren rood, oranje, geel, blauw, paars, groen, roze, grijs, bruin in een lichte, normale en donkere variant. 

 

    

  

  

   

  

  

  

  

  

 

  

   

* Let op: de weergave kan op ieder scherm verschillen

 

 

Bijzondere kleuren zoals PMS zilver of PMS Goud

Onderstaand de PMS nummers van de kleuren zilver en goud, u kunt er vanuit gaan dat dit ook echt als "goud" en "zilver" op het textiel wordt gedrukt. 

 

  

   * Let op: de weergave kan op ieder scherm verschillen

 

 

 

Neon PMS nummers | Neon kleuren

Ook is het mogelijk om textiel te bedrukken met neon inkt, hieronder vindt u onze populairste neon pms kleuren.

.   

  

 

   * Let op: de weergave kan op ieder scherm verschillen

 

 

Zeefdrukken met de PMS kleur van uw huisstijl / logo

Al tijdens het ontwerp van uw logo en huisstijl kan er gebruik gemaakt worden van de nummering van de pantone kleurenwaaier, wat als groot voordeel heeft dat de kleuren met een 100% nauwkeurigheid overgenomen worden bij bedrukking.Wanneer u zelf een PMS kleur aangeeft zullen wij uw textiel natuurlijk bedrukken met de door uw opgegeven PMS kleur. 

 

  • - PMS is de afkorting van Pantone Matching System
  • - De PMS kleuren zullen overal ter wereld er hetzelfde uitzien
  • - Elke keur heeft een unieke kleurcode
  • - Voor het bedrukken van textiel maken wij gebruik van PMS Coated kleurenwaaier.

 

 

Bekijk hieronder Pantone kleurenwaaier

Bekijk hieronder alle mogelijke PMS kleuren, deze kleuren kunnen wij allemaal op uw kleding bedrukken.