Vragen? bel:038-333 66 19
Zoeken
Categorieën
Alle categorieën
  • Eigen productie
  • Spoedlevering mogelijk
  • Altijd een digitale proefdruk na bestelling
  • Offerte direct in uw mailbox
  • Ook voor resellers
Swipe to the left

Wat is een EPS bestand?

By Jeffrey 5 jaren geleden 60910 bekeken Geen commentaar

Wat is een EPS bestand?

Wilt u uw bedrijfslogo of tekst op bijvoorbeeld t-shirts bedrukken, dan is het noodzakelijk dat deze in de juiste bestandsvorm - bij voorkeur EPS of PSD of PDF - wordt aangeleverd. Waarom ontvangen wij liever geen JPG bestand en wat is nu precies een EPS bestand?


Het belangrijkste verschil tussen een EPS bestand en een JPG bestand is de manier waarop deze bestanden zijn opgebouwd. Een JPG bestand bestaat uit pixels, terwijl een EPS bestand uit (vector) lijnen bestaat. Een grafisch programma, zoals Adobe Photoshop of Adobe Illustrator, herkent een JPG bestand niet, maar herkent wél de lijnen waaruit een EPS document is opgemaakt. Deze lijnen kunnen gemakkelijk worden uitvergroot van heel klein tot de grootte van een gebouw, zonder dat er kwaliteitsverlies ontstaat. Dit is met een JPG afbeelding niet mogelijk. Sommige PDF bestanden kunnen kwalitatief ook goed genoeg zijn om mee te bedrukken, maar dat gaat niet op voor alle bestanden in PDF formaat. Dit is de reden waarom wij altijd om een EPS bestand vragen.Bovenstaande afbeelding laat het verschil zien tussen een pixelbestand (links) en een vectorbestand (rechts) In beide gevallen is het logo van shirts-bedrukken.nl vergroot afgebeeld. U ziet dat het rechter logo scherp blijft terwijl de linker afbeelding uit een grote verzameling pixels bestaat. Pas als we de logo's of afbeeldingen vergroten wordt het verschil duidelijk. Bij een vectorbestand gaat het vergroten van het logo of afbeelding niet ten koste van de kwaliteit. Vergroot je een pixelbestand, dan worden de afzonderlijke pixels zichtbaar.EPS bestand maken van JPG bestand?

Laat u een logo ontwerpen door een professioneel bedrijf, dan zal het bedrijf hiervan altijd een EPS bestand maken met behulp van een grafisch programma. Overigens kan een JPG bestand wel worden omgezet naar een EPS bestand, maar simpelweg de bestandsnaam veranderen is niet afdoende. Er zijn verschilde websites waar u heel gemakkelijk een EPS bestand kan maken van een JPG bestand. De kwaliteit van uw EPS bestand is wel afhankelijk van de kwaliteit van uw JPG bestand.


Gelukkig weten de professionals van Shirts-bedrukken.nl ook alles over het omzetten van JPG naar eps bestand en kunnen wij ervoor zorgen dat uw logo, afbeelding of tekst altijd goed op het textiel wordt gedrukt. Neem vooral contact op met ons wanneer u hier vragen over heeft!


Posted in: Merchandise