Vragen? bel:038-333 66 19
Search
Categories
All categories

MINDER DAN 10 STUKS BESTELLEN?

Zeefdrukken: Het hele zeefdruk proces van begin tot eind

Zeefdruk is de meest gebruikte druktechniek in de textieldrukindustrie. Wanneer de voorbereidingen getroffen zijn gaat zeefdrukken snel en is daardoor uitstekend voor het produceren van grote oplages. Daarnaast levert zeefdruk hoge kwaliteit op; de inkt hecht zich goed aan de stof en het resultaat blijft ook bij veelvuldig gebruik jarenlang mooi. Zeefdruk is geschikt vooor het bedrukken van afbeeldingen, teksten en logo's met een strakke kleurscheiding, maar er kunnen ook fotografische afbeeldingen mee gedrukt worden. 

 

Bekijk onze zeefdruk video: T-shirts zeefdrukken bij shirts-bedrukken.nl

Met de onderstaande zeefdruk video wordt het u in 90 senconden duidelijk hoe het zeefdrukproces in zijn werk gaat.

0
 

Onze zeefdrukmachine's gebruiken wij o.a. voor:

Wat is Zeefdruk?

Zeefdrukken in onze textieldrukkerij

Zeefdrukfilm

 

Het principe van het zeefdrukken is vrij simpel. De inkt wordt met een rakel door een zeefdrukraam op het kledingstuk gedrukt. Het is de kunst om ervoor te zorgen dat de inkt op juiste plaatsen door hetzeefdrukraam kan.Voor elke kleur moet daarom een apart zeefdrukraam voorbereid worden. Dat begint in de studio achter de computer. Voor elke kleur die gedrukt moet worden moet een zogenaamde zeefdrukfilm wordt uitgeprint.  De zwarte inkt die de printer op een zeefdruk film aanbrengt zit precies op de plek waar een specifieke kleur moet komen.


Het zeefdrukraam is van tevoren geprepareerd met een emulsie die hard wordt bij blootstelling aan fel licht. 
Het zeefdrukraam wordt belicht en de zeefdrukfilm wordt gebruikt om het licht op bepaalde plekken tegen te houden waardoor de emulsie op bepaalde plekken niet hard kan worden. De emulsie die niet hard is geworden wordt vervolgens weggespoeld en zo ontstaan er plekken op het zeefdrukraam waar de inkt door de zeef gedrukt kan worden. 

Elke drukkleur krijgt een apart zeefdrukraam en een aparte plek in het zeefdrukcarrousel.
De juiste kleuren inkt worden op de zeefdrukramen gelegd. Als het zeefdrukcarrousel goed is ingesteld wordt de kleding op de pallets gespannen worden. Met een druk op de knop draait het zeefdrukcarrousel de kleding onder de zeefdrukramen. De rakels duwen de inkt door de zeven en zo komt de inkt op de kleding terecht.

Na elke laag inkt die op de kleding wordt aangebracht draait het carrousel het kledingstuk onder een drooglamp. Wanneer de inkt droog genoeg is voor de volgende inktlaag draait het carrousel het shirt onder het volgende zeefdrukraam. Als alle kleuren op de kleding zijn aangebracht gaat de kleding door een hittetunnel.


De kleding is klaar om verpakt te worden.


Shirts-bedrukken.nl helpt u graag met zeefdruk

 

Bent u nieuwsgierig geworden wat we voor u of uw bedrijf kunnen betekenen? Laat u vrijblijvend adviseren door onze medewerkers of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

 

 

Bekijk ook onze andere druktechnieken: transferdruk | digitaal printen op textiel | borduren 

 

Zeefdruk carrouselZeefdruk rakelZeefdruk carrousel                                                                                                                                                                                            Zeefdruk rakel met inkt