Vragen? bel:038-333 66 19
Search
Categories
All categories

Hoe kan ik zelf een t-shirt bedrukken?

Zelf een shirt bedrukken is eigenlijk veel gemakkelijker dan het in eerste instantie lijkt. Bij ons kunt u op een professionele wijze shirts laten bedrukken, maar het is ook mogelijk om gewoon thuis uw eigen shirt te bedrukken. De kwaliteit is niet te vergelijken met professionele bedrukkingen, maar het is gewoon erg leuk om te doen.

 

Benodigdheden om zelf een shirt bedrukken

Wat u hiervoor nodig heeft? Het spreekt voor zich dat we natuurlijk een t-shirt nodig hebben. Het is aan te raden om voor een wit shirt te kiezen. Verder heeft u geen dure apparatuur nodig om speciaal aan te schaffen. Iedereen heeft tegenwoordig wel een computer en een printer thuis staan. Ook een strijkijzer en strijkplank zijn aanwezig in het merendeel van de huishoudens. Dan hoeft u dus alleen nog maar transferpapier en bakpapier te kopen. Transferpapier is speciaal papier dat gebruikt wordt voor het bedrukken van textiel, zoals t-shirts. Dit papier kunt u voor een paar euro kopen bij diverse winkels, zoals bij de Hema, en is te gebruiken in iedere printer. Bakpapier is te verkrijgen in de supermarkt. Heeft u alle benodigdheden, dan kunnen we beginnen.

 

Zelf ontwerpen vanachter uw eigen computer

Uiteraard heeft u een ontwerp nodig. U kunt deze zelf maken of laten maken. Hiervoor heeft u niet noodzakelijk een speciaal programma nodig. Het is ook mogelijk om gewoon in Word te spelen met letters en afbeeldingen. Het gaat erom dat datgene wat u heeft ontworpen in spiegelbeeld afgedrukt moet worden op de juiste zijde van het transferpapier. Dat spiegelen kan eenvoudig in bijvoorbeeld het programma Paint dat op vrijwel iedere computer standaard te vinden is. Print vervolgens het ontwerp op het transferpapier en knip uw ontwerp uit. Let erop dat u zo dicht mogelijk langs de rand uitknipt om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Nu moet alleen de onderlaag nog verwijderd worden. 

Natuurlijk kunt u ook gemakkelijk een t-shirt ontwerpen en bestellen via onze tool.

 

 


Even een aantal seconden strijken en… klaar!

Nu hebben we het bakpapier, de strijkplank en het strijkijzer nodig. Even het strijkijzer voldoende laten opwarmen voordat u deze gebruikt. Eerst bepaalt u waar u de bedrukking op het shirt wilt plaatsen. Leg het uitgeknipte ontwerp op deze plek, plaats het bakpapier er over en ga er met het strijkijzer overheen. Hoe lang u dit dient te doen is afhankelijk van het soort transferpapier, dus kijkt u hier even naar voorafgaand aan het strijken. Hierna is de bedrukking klaar en kan het t-shirt vol trots gedragen worden.

 

Nog even de benodigde materialen op een rijtje:

  • - Computer

  • - Printer

  • - Strijkplank

  • - Strijkijzer

  • - (wit) t-shirt

  • - Transferpapier

  • - Bakpapier

  • - Schaar

 

Bedrukken met strijkletters

Een tweede optie is het bedrukken door gebruik te maken van strijkletters. In tegenstelling tot de bovengenoemde methode, hoeven strijkletters niet zelf geprint te worden. Verder is het proces nagenoeg gelijk. U bestelt de strijkletters bij een firma die u via het internet kunt vinden. Vervolgens strijkt u zelf de letters of afbeelding op het shirt. Ook hiervoor gebruikt u bakpapier tussen de strijkletters en het strijkijzer. Het is overigens niet aan te raden om de zelfbedrukte t-shirts te wassen in de wasmachine. De kans is reëel dat de opdruk loslaat of lelijk wordt.

 

 

Laat hoge kwaliteit T-shirts bedrukken voor een verrassend scherpe prijs

Wordt het toch niet zoals u in gedachte had? Of heeft u geen zin aan al deze stappen en heeft u liever toch T-shirts waarbij de print langer meegaat? Laat dan eenvoudig T-shirts bedrukken van hoge kwaliteit. Een professionele bedrukking kunt u het beste laten uitvoeren door Shirts-bedrukken.nl. Vraag vrijblijvend een prijs op of neem eens contact met ons op voor meer informatie.

 

 

Bekijk onze categorieën T-shirts om te bedrukken: