🇳🇱 Bedrukte kleding voor Nederland-supporters?
Wees de voorjaarsdrukte voor en vraag een offerte op maat aan.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Hoe maak ik de mooiste bedrukking?

Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het is om kleding te personaliseren met een eigen bedrukking. Sommige artistiekelingen gaan aan de slag met een kleurrijk T-shirt voor zichzelf en sommige mensen leveren te gekke ontwerpen aan voor een studentenvereniging, school of familiefeest. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het bedrukken van kleding, hieronder geven we je daarom wat tips!

1. Kies het juiste lettertype en de juiste lettergrootte

De tekst die je op kleding wilt laten drukken moet natuurlijk wel goed leesbaar zijn. Bij lichte kleuren op lichtgekleurde shirts is dit nog wel eens een uitdaging, check je ontwerp daarom goed. Kies verder liever geen lettertype met veel krullen en haakjes, tenzij je zeker weet dat de letters voldoende groot zijn en de bedrukking enigszins contrasteert met de kledingkleur. Ook het horizontaal of verticaal uitrekken van tekst komt de leesbaarheid meestal niet ten goede. Kies daarom liever voor een groter lettertype.

2. Lever afbeeldingen aan van hoge kwaliteit

Net als bij een normale printer geldt bij het bedrukken van kleding dat een afbeelding of logo van hoge kwaliteit moet zijn. Zorg daarom altijd dat je je afbeelding of logo aanlevert in één van de volgende bestandsformaten: EPS, PDF of AI. Het gebruik van Excel of PowerPoint raden we sterk af, omdat deze programma’s niet geschikt zijn voor kwalitatief hoogwaardig drukwerk.

3. Check, check, dubbelcheck

Natuurlijk wil je al tijdens het ontwerpen van je kleding weten hoe de bedrukking er uiteindelijk uit komt te zien. Bij Shirts-bedrukken.nl hebben we daarom een handige ontwerptool voor je gecreëerd, waarin je ontwerpen direct zichtbaar worden. Verder krijg je bij ons altijd een digitale proefdruk van jouw ontwerp, zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Je ziet, er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden als je kleding wilt bedrukken voor jezelf of voor je (sport-)team. Als je bovenstaande tips ter harte neemt, komt het zeker goed! Heb je toch nog vragen over het bedrukken van kleding? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.

  • Eigen productie
    alle druktechnieken in huis
  • Snelle levering
    binnen 5 tot 7 werkdagen
  • Snel een offerte
    met scherpe prijzen
Call me
call me

Persoonlijk advies?

Je wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.