Vragen? bel:038-333 66 19
Search
Categories
All categories

Hoe vouw ik snel een t-shirt op?

Soms is het nodig dat t-shirts eens gewassen worden. Het is goed om te weten dat onze geborduurde en bedrukte shirts prima in de wasmachine op maximaal 40˚C gewassen kunnen worden. Heeft u de shirts van een heel team om te wassen, dan is het opvouwen een taak waar u als een berg tegenop ziet. Maak van dit vervelende karweitje een leuk spel en neem desnoods al het strijkgoed mee naar de vereniging om met z’n allen zoveel mogelijk t-shirts op te vouwen in slechts 2 seconden (!!) per shirt. De winnaar mag trakteren. Oke, het opvouwen zal dan misschien nooit het leukste karwei worden, maar leuker dan dit kunnen we het niet maken.

 

In 2 seconden een netjes opgevouwen t-shirt

STAP 1 - Leg het t-shirt met de voorkant naar boven op tafel. De hals ligt aan uw linkerhand en het uiteinde aan uw rechterhand. We starten met de rechterzijde van het shirt.

STAP 2 - Er moeten nu twee denkbeeldige lijnen worden getrokken. De eerste lijn trekt u halverwege de lengte van het t-shirt. De tweede lijn trekt u vanaf de buitenste hoek van de mouw naar het uiteinde van het t-shirt.

STAP 3 - De twee lijnen kruisen elkaar op een bepaald punt. Dat is het punt waarop u met uw rechterhand daar het stof vast pakt tussen duim en wijsvinger, terwijl uw linker duim en wijsvinger de schouder vast pakken in het verlengde van uw rechterhand.

STAP 4 - Trek nu het t-shirt met uw linkerhand over uw rechterhand heen, helemaal naar het uiteinde van het shirt. Uw armen begeven zich nu inderdaad in een gekruiste positie.

STAP 5 - Pak nu het shirt op van de tafel, zonder ook maar een moment de stof los te laten, en trek het shirt recht door uw handen uit de gekruiste positie te halen. Yes, de eerste vouw is een feit!

STAP 6 - Om de volgende vouw te realiseren, moet het shirt met de voorkant naar beneden weer op de tafel worden gelegd. Ook dit doet u zonder de stof los te laten. Vouw het shirt nog een keer dubbel en…. voila!

 

Maak uw eigen vouwapparaat voor het opvouwen van uw t-shirts

Het vergt enige oefening, maar oefening baart kunst. Er circuleren diverse filmpjes op het internet van onder meer een Chinese vrouw die het vouwen van een shirt op deze wijze ca 8 jaar geleden al eens heeft opgenomen. De bovengenoemde stappen kunt u overigens ook prima gebruiken om bijvoorbeeld longsleeves op te vouwen. Een volgende snelle manier vergt wat voorbereiding vooraf. Hiervoor heeft u namelijk een aantal delen stevig en vouwbaar karton nodig.

Zo maakt u zelf een eenvoudig vouwapparaat. Snij uit het karton twee rechthoeken van 72 cm x 25 cm, één rechthoek van 72 cm x minimaal 35 cm en één rechthoek van 36 cm x 25 cm. Onderstaand filmpje neemt u stap voor stap mee:

 

 

Ziet u dus op tegen het vouwen van al uw bedrukte t-shirts, dat is dus niet meer nodig. Neemt u vooral eens contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden op drukgebied.