🇳🇱 Bedrukte kleding voor Nederland-supporters?
Wees de voorjaarsdrukte voor en vraag een offerte op maat aan.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Hoe worden T-shirts gemaakt?


Wist je dat een T-shirt het meest gedragen kledingstuk ter wereld is? Iedereen draagt ze: mannen, vrouwen, kinderen en zelfs baby’s. We dragen ze tijdens werk, het sporten en in bed. Alleen al bij Shirts-bedrukken.nl laten we elk jaar tienduizenden T-shirts maken. Maar hoe worden T-shirts eigenlijk gemaakt?

Bijna alle T-shirts die wij verkopen zijn gemaakt van katoen, een zacht en spierwit bolletje dat aan de katoenplant groeit. Als deze bolletjes zijn geoogst, gaan ze naar een fabriek om te worden gedroogd. Na het droogproces moeten de katoenzaadjes nog uit de bolletjes worden verwijderd, dit gebeurt met een soort hark. Na het ‘harken’ van de katoenbolletjes houd je pure katoenvezels over. Deze katoenvezels worden in hoog tempo om elkaar heen gedraaid en zo ontstaan er garen. Van garen worden grote lappen stof gemaakt met immense breimachines. Wanneer er voldoende lappen zijn vervaardigd, kunnen de snijmachines in de kledingfabriek worden aangezwengeld. De snijmachines knippen de lappen katoen in een grote en kleine T-achtige stukken. Naaisters en naaiers zetten het T-shirt vervolgens met een naaimachine in elkaar.

WIST JE DAT…

… Er in de middeleeuwen werd gezegd dat katoen kwam van kleine schapen die aan bomen groeiden? Daarom noemen Duitsers katoen nog altijd Baumwolle.


Nu weet je meer over het maakproces van T-shirts. Ben je ook benieuwd naar de verschillende processen die wij toepassen op onze productielocatie in Kampen, klik dan op een van onderstaande links.

Zeefdruk
Borduren

Transferdruk
Digitaal textiel printen


Ben je geïnspireerd geraakt en wil jij ook te gekke T-shirts laten bedrukken voor jezelf of voor bijvoorbeeld je hockeyteam? Schroom niet en dien je ontwerp in via de ontwerptool. Kom je er niet uit? Bel (038-333 66 19) of mail (info@shirts-bedrukken.nl) ons dan even. Dan gaan we samen aan de slag!

  • Eigen productie
    alle druktechnieken in huis
  • Snelle levering
    binnen 5 tot 7 werkdagen
  • Snel een offerte
    met scherpe prijzen
Call me
call me

Persoonlijk advies?

Je wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.