🇳🇱 Bedrukte kleding voor Nederland-supporters?
Wees de voorjaarsdrukte voor en vraag een offerte op maat aan.
biologisch

Geschatte leestijd: 2 minuten

T-shirts van biologisch katoen


Je ziet het de laatste jaren steeds vaker bij grote kledingwinkels en webshops, ‘organic cotton’ ofwel organisch/ biologisch katoen. Bij Shirts-bedrukken.nl vinden we het belangrijk om ook T-shirts van 100% biologische materialen aan te bieden. Deze biologische T-shirts zijn onder natuurlijke omstandigheden geproduceerd. Door meer organic shirts te gebruiken wordt eerlijkere handel gestimuleerd en dat is beter voor mens en milieu! Maar wat zijn de verdere voordelen van biologisch katoen ten opzichte van ‘normaal’ katoen?

Minder CO₂ uitstoot

De kledingindustrie is helaas een erg vervuilende industrie. De vervuiling begint al bij het verbouwen van katoenplanten waar veel water en pesticiden voor benodigd zijn. Bij de productie van 1kg katoen komt zo’n 10kg CO₂ vrij. Bij de productie van biologisch katoen is dat ongeveer 5-6kg, bijna de helft minder! Het kopen van biologisch katoen draagt dus bij aan een lagere CO₂ uitstoot.

Geen gifstoffen

We benoemden het hierboven al, bij het verbouwen van katoenplanten worden pesticiden gebruikt. Daarnaast worden er ook kunstmatige meststoffen en insecticiden gebruikt. Bij biologisch katoen is dit allemaal niet van toepassing en dat maakt het tot een betere keuze voor mens en milieu.

Kwaliteit versus kwantiteit

Biologisch katoen voelt doorgaans beter aan dan ‘normaal’ katoen. Dit heeft te maken met de chemicaliën. De draden van niet-biologisch katoen raken sneller beschadigd. Daardoor voelen ze wat ruwer aan en breken ze sneller. Biologisch katoen voelt daarentegen zachter aan op de huid en gaat in de regel ook langer mee. Door te kiezen voor kwaliteit breid jij jouw garderobe uit met kleding die goed blijft zitten en langer mee gaat. Je betaalt er weliswaar iets meer voor, maar de textiel gaat wel langer mee.

Wil je meer weten over ons aanbod van biologisch textiel? Kijk dan op deze pagina. Niet meteen gevonden wat je zocht? Bel (038-333 66 19) of mail (info@shirts-bedrukken.nl) ons gerust, dan kijken we met je mee.

  • Eigen productie
    alle druktechnieken in huis
  • Snelle levering
    binnen 5 tot 7 werkdagen
  • Snel een offerte
    met scherpe prijzen
Call me
call me

Persoonlijk advies?

Je wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.