🇳🇱 Bedrukte kleding voor Nederland-supporters?
Wees de voorjaarsdrukte voor en vraag een offerte op maat aan.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Tips voor het kopen van een goed T-shirt


Er zijn honderden, zo niet duizenden verschillende T-shirts op de markt. Ieder shirt heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar wat zijn nou echt kenmerken die het verschil maken? In dit artikel staan we stil bij de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf van een goed shirt.

1. De pasvorm

Uit onderzoek blijkt dat men de perfecte pasvorm het belangrijkst vindt bij de keuze van een T-shirt, dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Maar die pasvorm is voor een ieder natuurlijk weer anders. De een kiest voor een regular fit (wijdere pasvorm), terwijl de ander kiest voor een slim fit shirt. Als je op zoek bent naar een aansluitende pasvorm adviseren we je om te kiezen voor een T-shirt van katoen met een percentage elastaan. Deze materiaalmix zorgt ervoor dat het shirt mooi aansluit op je lichaam. Heb je liever een shirt met een normale pasvorm? Kies dan voor een shirt van 100% katoen.

2. De halslijn

De meeste basic shirts hebben een ronde hals of een V-hals. Ook zijn er verschillende shirts verkrijgbaar met een U-vormige hals, boothals of met een polokraagje. Het kan allemaal, zolang de hals maar niet te laag uitvalt, dit kan namelijk irritaties veroorzaken.

3. Het seizoen

T-shirts kun je praktisch het hele jaar door dragen. In de warmere maanden wordt er vaak gekozen voor een luchtige ademende stof, in de koudere wintermaanden kiest men eerder voor een wat dikkere stof zoals wol of Jersey.

De hierboven beschreven kenmerken zijn volgens onze klanten het belangrijkst. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer kenmerken te bedenken waar een goed T-shirt aan moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de shirtlengte, het materiaalgebruik en de prijs-kwaliteitverhouding.

Benieuwd naar ons aanbod van T-shirts voor o.a. mannen, vrouwen en kinderen? Kijk dan op deze pagina. Niet het shirt gevonden dat je zocht? Bel (038-333 66 19) of mail (info@shirts-bedrukken.nl) ons gerust, dan kijken we samen naar mogelijke alternatieven.

  • Eigen productie
    alle druktechnieken in huis
  • Snelle levering
    binnen 5 tot 7 werkdagen
  • Snel een offerte
    met scherpe prijzen
Call me
call me

Persoonlijk advies?

Je wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.