Vragen? bel:038-333 66 19
Zoeken
Categorieën
Alle categorieën
  • Eigen productie
  • Spoedlevering mogelijk
  • Altijd een digitale proefdruk na bestelling
  • Offerte direct in uw mailbox
  • Ook voor resellers

MINDER DAN 10 STUKS BESTELLEN?

KiyOh

9,0 / 10

Gebaseerd op 644 beoordelingen

Rachel "Onlangs een bestelling geplaatst van 14 truien. Ik kwam er toch nog twee te kort en heb deze nabesteld. In de tussentijd ben ik verhuisd dus ik ..."

Vrienden van het Schellingwouderbreekpark "Vriendelijke service Let op de planning/houdt aan de afspraken Goede kwaliteit Prima verhouding prijs/kwaliteit"

Bedrijf starten? 10 onmisbare tips!

Overweegt u om een bedrijf te gaan starten, dan bent u zeker niet de enige. Jaarlijks starten vele mensen met een eigen onderneming en dit aantal loopt alsmaar op. Zeker met de komst van het internet is het aantrekkelijker geworden om te starten. Er schuilt wel een belangrijk nadeel in het feit dat er een grote groei waarneembaar is in het aantal zelfstandigen, want des te belangrijker is het in deze tijd om de start van uw bedrijf goed aan te pakken.

 

Opvallen tussen de massa

Er is veel concurrentie, dus hoe zorgt u ervoor dat u opvalt in de massa? Het doel is om succesvol te zijn én te blijven. Overigens neemt ook het aantal faillissementen ieder jaar toe. Dat komt vooral door een gebrek aan financiële middelen en zelfs motivatie. Het klinkt leuk om een eigen bedrijf te kunnen starten, maar een eigen bedrijf hebben betekent hard werken. Veel starters zijn zich hiervan niet voldoende bewust. De onderstaande 10 tips helpen u om te starten en succesvol te worden en te blijven.

 

1. Onthoud dat u in de meeste gevallen nooit in een prachtig stijgende lijn zult groeien qua klanten en omzet. Omarm iedere nieuwe klant, hoe klein ook. U kent vast wel het spreekwoord: ‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.’

2. Houd uw administratie goed bij. Noteer wat er in komt en wat er uit gaat. Dit voorkomt ook dat u meer uitgeeft dan u heeft. Wilt u investeren, investeer dan uitsluitend in het hoogst noodzakelijke.

3. De startende ondernemer kan te maken krijgen met veel voordelen belastingtechnisch gezien. Bent u hier niet voldoende van op de hoogte, dan kunt u zomaar veel geld mislopen. Neem een boekhouder in de arm. Dit lijkt een luxe, maar is echt aan te raden.

4. Loop het liefst één stap voor op de concurrentie. Onderzoek waar uw concurrentie mee bezig is en blijf dit ook in de gaten houden. Vraag aan klanten hoe ze uw service ervaren en of er punten zijn die verbeterd kunnen worden. Zo ontdekt u mogelijkheden waarin u onderscheidend kunt zijn en blijven.

5. Blijf een open-mind hebben als het gaat om leren. Niemand is ooit uitgeleerd. Blijf uzelf verbeteren qua kennis om deze kennis weer te kunnen investeren in uw bedrijf.

6. Sta uzelf toe om fouten te mogen maken. Niet ieder idee is het beste idee ooit, maar ga niet bij de pakken neerzitten wanneer dit blijkt. Bedenk gewoon weer een nieuw plan en ga ervoor!

7. Het maken van een flitsende website alleen is niet genoeg. U zult aan marketing moeten doen om aan nieuwe klanten te komen. Ze vinden u namelijk niet vanzelf. Een goede ondernemer investeert 70% van zijn tijd in marketing.

8. Het is verstandig om verder te kijken dan alleen vandaag of morgen. Denk dus ook bijvoorbeeld na over een eventuele arbeidsongeschiktheid. Een ongeluk blijft in een klein hoekje zitten. Hoe zit het eigenlijk met uw pensioen? Het klinkt niet fijn om daar nu al mee bezig te zijn, maar oud worden we nou eenmaal allemaal (met een beetje geluk).

9. Zorg voor een aansprekende huisstijl. Dit geeft namelijk een professionele uitstraling en draagt bij aan herkenbaarheid. Een huisstijl kent vele mogelijke toepassingen, zoals het bedrukken van reclamemateriaal en bedrijfskleding bedrukken. Voor dit laatste kunt u altijd terecht bij Shirts-bedrukken.nl.

10. Neem voldoende rust. Rust betekent geen verspilde tijd waarin u geld had kunnen verdienen. Het is belangrijk om even afstand te kunnen nemen. Het leven bestaat immers niet uit werken alleen en daarnaast is het noodzaak om weer nieuwe energie op te kunnen doen.