Vragen? bel:038-333 66 19
Zoeken
Categorieën
Alle categorieën
  • Eigen productie
  • Spoedlevering mogelijk
  • Altijd een digitale proefdruk na bestelling
  • Offerte direct in uw mailbox
  • Ook voor resellers

MINDER DAN 10 STUKS BESTELLEN?

KiyOh

9,3 / 10

Gebaseerd op 644 beoordelingen

Rachel "Onlangs een bestelling geplaatst van 14 truien. Ik kwam er toch nog twee te kort en heb deze nabesteld. In de tussentijd ben ik verhuisd dus ik ..."

Vrienden van het Schellingwouderbreekpark "Vriendelijke service Let op de planning/houdt aan de afspraken Goede kwaliteit Prima verhouding prijs/kwaliteit"

Hoe maak je een professioneel bedrijfslogo

U kunt ervoor kiezen om het maken van een professioneel bedrijfslogo uit te besteden aan een ontwerpbureau, maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een logo te maken. Het is in dat geval wel handig dat u enige kennis hebt van ontwerpen. Een goed logo hoeft trouwens niet ingewikkeld te zijn, maar het maken van hét juiste logo dat uw bedrijf eer aan doet, is nog best een kunst. We kennen allemaal de bekende bedrijfslogo’s, zoals die van Apple of Nike. Deze logo’s zijn het schoolvoorbeeld van hoe eenvoud doeltreffend kan zijn.

 

Waar voldoet een goed logo aan?

Belangrijk is dat het logo van uw keuze herkenbaar is. Ga dus voor een ontwerp dat uw bedrijf weerspiegelt. Daarnaast verdient het de voorkeur om voor een tijdloos ontwerp te gaan. U wilt niet de kans lopen dat het logo over 5 jaar gedateerd is. Bestaat uw logo uit alleen een afbeelding of wilt u ook tekst toevoegen? Het belang van het juiste lettertype dient niet onderschat te worden en vraagt nog best wat tijd. Wilt u tekst toevoegen, kijk dan eens op de website Dafont.com. Hier kunt u verschillende lettertypes downloaden. Selecteer gewoon eens een aantal verschillende die u aanspreken en vraag de mening van mensen in uw directe omgeving. Dit kunnen namelijk zomaar uw potentiële klanten zijn.

Ook niet te vergeten is het belang van het formaat van het logo dat u wilt ontwerpen. Een ingewikkeld logo kan in klein formaat bijvoorbeeld totaal onherkenbaar worden. U wilt het logo zowel online als offline kunnen gebruiken. U wilt het kunnen plaatsen op uw website, delen via de sociale media kanalen en het tevens gebruiken voor bedrijfskleding bedrukken. Bedenk dus vooraf waar u het logo voor wilt gebruiken en waar u het mogelijk in de toekomst voor wilt kunnen gebruiken.

 

Schrijf een ontwerpwedstrijd uit

Voor het daadwerkelijk maken van een professioneel bedrijfslogo heeft u een ontwerpprogramma nodig. Adobe Illustrator is een bekend programma waar professionele ontwerpers ook veel mee werken. Enige kennis is wel een vereiste. Daarnaast is het een programma waarvoor u dient te betalen. U kunt ook gebruik maken van gratis ontwerpprogramma’s die overal op het internet wel te vinden zijn. Het voordeel is natuurlijk dat het gratis is, maar deze programma’s hebben beperkte mogelijkheden. Eigenlijk zijn deze programma’s vooral leuk voor iemand die hobbymatig eens wat wil uitproberen, maar voor echt professioneel gebruik kunt u beter voor een andere keuze maken.


Er is nog een mogelijkheid die u helemaal geen geld hoeft te kosten. Dat klinkt u vast als muziek in de oren, want iedere ondernemer wil graag besparen waar mogelijk.
Het uitschrijven van een ontwerpwedstrijd kan de moeite zijn. Zet een opdracht uit op Facebook en laat op die manier anderen voor u het werk doen. De winnaar krijgt eeuwige roem en kan het logo toevoegen aan zijn/haar referenties.

 

Is het logo gereed, dan kunt u deze laten bedrukken op de kwaliteitsvolle bedrijfskleding van Shirts-bedrukken.nl. Een absolute must voor wie professionaliteit uit wil stralen en herkenbaar wil zijn. U krijgt standaard van ons een gratis digitale proefdruk. Meer weten, neem dan gewoon eens contact met ons op.