Vragen? bel:038-333 66 19
Search
Categories
All categories

MINDER DAN 10 STUKS BESTELLEN?

Hoe worden t-shirts bedrukt?

Er bestaan verschillende technieken om T-shirts te bedrukken. Bij Shirts-bedrukken.nl worden 3 verschillende druktechnieken het meest toegepast namelijk:

 

 

Wanneer kiest u nu voor welke methode? Eigenlijk is het bovenal een kwestie van persoonlijke smaak. Behalve dat, kunt u het beste voor digitaal printen kiezen wanneer u bijvoorbeeld een zeer gedetailleerde foto wilt bedrukken. Zeefdruk wordt veelal gebruikt voor grote aantallen (vanaf 25 stuks) en transferdruk wordt veelal gebruikt bij aantallen onder de 25 stuks.

 

 

Zeefdruk is de meest gebruikte techniek

 

Er wordt veel gebruik gemaakt van de zeefdruktechniek voor het bedrukken van t-shirts. Niet alleen bij ons trouwens, want zeefdruk is overall de meest gebruikte techniek. Het kent diverse voordelen. De gebruikte inkt is bijvoorbeeld dik en dekkend, waardoor er in een hoge kwaliteit bedrukt kan worden. Ook hoeft u niet bang te zijn dat de kleuren anders worden dan u had bedacht, want de kleuren worden zoals in het ontwerp is vastgelegd.

 

Ook na een wasbeurt op max 40˚C blijft de bedrukking eruit zien als nieuw. Voor een zeefdruk wordt er, hoe kan het ook anders, gebruik gemaakt van een zeef. Deze zeef is voorzien van gaas dat kleine gestanste gaatjes bevat die ervoor zorgen dat het inkt het textiel kan bereiken. Een belangrijke eigenschap van het gaas is dat het een lichtgevoelige laag bezit. Op dit gaas wordt een film van het ontwerp gelegd.

 

Deze film is essentieel, omdat het bestaat uit een tweetal delen die precies het tegenovergestelde van elkaar werken. Het ene deel laat licht door en het andere deel laat juist geen licht door. Er wordt gebruik gemaakt van Uv-licht, waarbij delen waar geen licht doorheen kan komen weggespoeld worden. Dat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de inkt daar wél doorheen kan komen. Zie hieronder een korte zeefdruk demonstratie in het filmpje.

 

0
 Het zeefdrukken van T-shirts 

 

 

Een voordelige keus voor het bedrukken van grote aantallen

 

Bestaat het logo, tekst of afbeelding uit meerdere kleuren, dan moet er voor iedere kleur een aparte film worden gemaakt voor het maken van een zeefdruk. Kleur voor kleur worden de kleuren aangebracht op het T-shirt. De kleuren(inkt) kunnen niet nat in nat achter elkaar worden gedrukt en worden daarom tussendoor gedroogd wordt. Heeft u een ontwerp dat uit een groot aantal kleuren bestaat, dan vergt dit veel instelwerk maar kunnen wij de T-shirts nog steeds razendsnel voor u zeefdrukken.

 

Om deze reden wordt het ook veel gebruikt voor het bedrukken van grote aantallen, omdat er maar één keer films gemaakt hoeven te worden en deze keer op keer opnieuw kunnen worden gebruikt. Over een groot aantal verschillende kleuren gesproken: Transferdruk is hier ook erg geschikt voor. Vooral wanneer u een beperkt aantal nodig heeft. Transferdruk wordt ook veel gebruikt voor het personaliseren van de shirts, denk hierbij aan verschillende namen of teamnamen op de rug.

 

 

 

Digitaal printen in zeer hoge resolutie

 

Een laatste druktechniek die we nog willen benoemen is ook zeker niet de minste. Digitaal printen is een ideale manier voor bijvoorbeeld band merchandise, omdat foto’s hiermee het best tot hun recht komen. Er kan fantastisch helder worden geprint, waarbij ook de kleinste details zeer scherp worden bedrukt. Niet verwonderlijk dus dat deze vrij nieuwe printtechniek steeds meer aan populariteit wint.

 

Wat we in uw specifieke geval kunnen aanraden om voor te kiezen? Neemt u gerust eens contact met ons op, want wij helpen u hier graag bij.

 

 

 

 

 

Bekijk het filmpje over het digitaal printen van T-shirts