Vragen? bel:038-333 66 19
Zoeken
Categorieën
Alle categorieën
  • Eigen productie
  • Spoedlevering mogelijk
  • Altijd een digitale proefdruk na bestelling
  • Offerte direct in uw mailbox
  • Ook voor resellers
KiyOh

9,3 / 10

Gebaseerd op 644 beoordelingen

Rachel "Onlangs een bestelling geplaatst van 14 truien. Ik kwam er toch nog twee te kort en heb deze nabesteld. In de tussentijd ben ik verhuisd dus ik ..."

Vrienden van het Schellingwouderbreekpark "Vriendelijke service Let op de planning/houdt aan de afspraken Goede kwaliteit Prima verhouding prijs/kwaliteit"

Wat is Warme truiendag?

Warmetruiendag bestaat dit jaar 10 jaar en dat mag gevierd worden! Op Warmetruiendag worden de dikke truien uit de kast gehaald, zodat de thermostaat een graadje lager kan. Warmetruiendag is een jaarlijkse campagne om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde. Er wordt aandacht gevraagd voor de klimaatverandering die gaande is. Veel mensen weten namelijk niet dat ze zelf al bij kunnen dragen door de verwarming in elk geval één graad naar beneden bij te stellen en ter compensatie een warme trui te dragen. U bespaart namelijk al 6% energie per graad door één dag de thermostaat terug te draaien. Dat is veel meer dan de meeste mensen denken.  Dus doe is gek en laat truien bedrukken voor warmetruiendag

 

Het ontstaan van Warmetruiendag

Warmetruiendag is voor het eerst in 2006 georganiseerd in Nederland. Het idee is overgekomen uit België waar op 16 februari 2005 de eerste Dikketruiendag werd ingevoerd. De afgelopen 10 jaar zijn Warmetruiendag en Dikketruiendag met veel succes in Nederland en België georganiseerd. In ons land wordt dit gedaan door Klimaatverbond Nederland. Zij roepen elk jaar allerlei instanties op om mee te doen aan deze campagne. In 2007 deden voornamelijk scholen, gemeenten en provincies mee, maar in de laatste jaren hebben ook bedrijven zich aangesloten. Natuurlijk worden mensen thuis ook gevraagd om mee te doen en een bijdrage te leveren door de thermostaat omlaag te draaien. Sinds 2012 heeft de energieleverancier Greenchoice zich verbonden aan Warmetruiendag en is het initiatief nog groter geworden.

 

 

Wanneer is warme truiendag?

2016 - Vrijdag 5 februari 

2017 - Vrijdag 10 februari 

2018 - Vrijdag 9 februari 


Doe ook mee met de acties!

Rondom Warmetruiendag worden elk jaar allerlei leuke acties georganiseerd. Het is natuurlijk al heel goed wanneer u meedoet door een lekkere dikke wintertrui aan te trekken en de verwarming laag te zetten, maar u kunt nog veel meer doen. U kunt bijvoorbeeld een blog bijhouden over uw ervaringen of lesgeven over klimaatverandering. Daarnaast is het mogelijk om de speciale trui te breien die voor Warmetruiendag 2016 ontworpen werd. Om het tienjarig jubileum te vieren werd het patroon voor deze stoere trui online gezet. Pak dus zelf de breinaalden op en brei deze unieke trui om uw bijdrage te leveren aan een vermindering van energieverspilling! In 2017 zal Warmetruiendag plaatsvinden op 10 februari.

 

Vergeet deze dag dus niet en zet het nu alvast in uw agenda. Elk jaar worden er op Warmetruiendag verschillende evenementen en acties georganiseerd. U kunt zich ruim van te voren inschrijven voor deze bijeenkomsten en op deze manier een extra bijdrage leveren. Ook is het mogelijk om zelf een actie te verzinnen en deze op de website van Warmetruiendag te plaatsen. Organiseer bijvoorbeeld met uw collega’s een sneeuwballen gevecht of bouw samen met alle klasgenoten de mooiste sneeuwpop! Mocht het op 10 februari 2017 nu niet sneeuwen, dan zijn er ook heel veel binnenactiviteiten waarbij u zich kunt aansluiten. Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen meedoen aan Warmetruiendag, zodat we samen werken aan een beter klimaat.